Ze zien er mooi en mysterieus uit, maar behalve hun esthetiek kunnen kristallen ook een werkzame functie hebben. De stenen schijnen voor verschillende dingen goed te zijn. Zo ook voor selfcare. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier hoe je kristallen bij selfcare kunt gebruiken.


Kristallen zijn momenteel hot, maar worden al gebruikt sinds het begin der tijden. Mensen zouden namelijk zweren bij de positieve effecten die stenen kunnen hebben, zowel op fysiek als mentaal gebied. De stenen schijnen een helende werking te hebben op het lichaam en de geest. Dit is hoe je kristallen kunt gebruiken.

  1. Intenties manifesteren

Kristallen zouden vol helende energieën zitten. Deze energieën zou je kunnen overnemen door ze als tool te gebruiken. Bedenk terwijl je het kristal vast hebt, wat je het liefst wilt bereiken. De stenen zouden krachtige vibraties hebben en met behulp van deze kristallen zou je intenties het universum in kunnen sturen. Op deze manier kun je je intenties manifesteren en cultiveren.

  1. Mediteren met kristallen

Mediteren met kristallen is de perfecte manier om jezelf te verbinden met de helende krachten van het kristal, en met jezelf. Je kunt het in je meditatie verwerken en er zo een routine van maken, om helemaal zen te worden. De ultieme manier van selfcare uitoefenen.

  1. Fysieke energie

Door de kristallen rechtstreeks op je lichaam te plaatsen, maakt de energie van de steen direct verbinden met jouw energie. Ga bijvoorbeeld liggen, doe je ogen dicht en visualiseer je dat de vibraties van de stenen rechtstreeks je lichaam ingezonden worden. Tip: plaats de stenen op de plekken waar je chakra’s zitten voor een extra fijne uitwisseling van energie.

  1. Bij je dragen

Je kunt de kristallen ook bij je dragen voor geluk en energie. Sommige mensen geloven erin dat de kristallen positieve energie uit stralen. Als je een kristal bij je draagt, bijvoorbeeld in de vorm van een ketting of het in je broekzak houdt, neem je de positieve vibe overal waar je gaat mee naartoe.

 

Zie ook

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare

Beginnen met mediteren: dat doe je zo!

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare

6 natuurlijke middelen tegen angst en stress

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare

Chakra's: alles wat je erover wilt weten