Onlangs schreven wij al over deze sushi snack met zalm, maar nu hebben we nog een geweldig lekkere variant op deze lekkernij. Namelijk, een avocado garnalen taartje met sriracha mayonaise. Perfect als voorgerecht of als hoofdgerecht naast bijvoorbeeld deze simpele salade met groene asperges en rozijnen. Niet alleen super lekker, maar ook heel erg simpel om te bereiden!
Bereiding avocado garnalen taartje met sriracha-mayo
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Verwijder de schil van de avocado en snijd in repen. Leg de repen aan de kant
- Pak een koffiekopje, het liefste eentje welke niet smaller wordt aan de onder kant
- Maak het kopje nat door het te vullen met water en het water er weer uit te gooien
- Vul het kopje met de avocado repen, dan een laag garnalen en eindig met de rijst
- Vul het kopje tot aan de rand met de rijst
- Pak nu vier borden, draai 1 bord om boven op het kopje. Til het kopje en het bord op en draai beide tegelijk en snel om
- Als het goed is kun je het kopje nu verwijderen en blijf er een mooi torentje van avocado, garnalen en rijst achter
- Pak nu een klein kommetje en doe hier de sriracha en de mayonaise in, voeg ook een snufje peper en zout toe
- Strooi nu de sriracha-mayo over het taartje heen
- Garneer het bord op het laatste met een paar druppels wasabi
Nu ben je klaar om te genieten!
Tip: Varieer met verschillende soorten vis! Bijvoorbeeld krab, zalm of tonijn. Liever een vegetarische variant? Kies dan voor mango, zeewier of tofu in plaats van de garnalen.
Probeer ook