Met deze combinatie kan het niet mis gaan. Dat wij dol zijn op avocado toast is jullie vast niet ontgaan. We hebben al een hele hoop recepten uitgeprobeerd, maar deze parel van een lunch recept willen we ook met jullie delen. Naast dat het super lekker is, is het ook een super voedzaam recept. Het zit vol met goede eiwitten en vetten, die jullie vast hard nodig hebben. En ook niet onbelangrijk, dit recept staat binnen 5 minuutjes op tafel.

Bereidingswijze avocado toast met gepocheerd ei

  1. Pocheer het eitje ongeveer 3 minuten. Lees hier hoe je het perfecte gepocheerde ei maakt.
  2. Gebruik een klein pannetje om hierin te spinazie te koken. Doe de spinazie op het zelfde moment als het ei in een pannetje. Kook de spinazie dus ook 3 minuten.
  3. Snijd je avocado door midden, ontdoe hem van de pit en snijd hem in stukjes. Als je het lekker vindt kun je de avocado ook in een klein kommetje fijn prakken met een vork tot smashed avocado.
  4.  Toast het brood en smeer de avocado er over uit, bedek later met de spinazie en het gepocheerde eitje.
  5. Maak het af met de chilivlokken, citroensap en zout en peper.