Deze pannenkoeken zijn ideaal als gezonde ontbijtje, lunch of snack. Ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Je hoeft er eigenlijk alleen een banaan en 2 eieren voor in huis te hebben (en een klein beetje bakpoeder). Verder hoeft er helemaal niks bij. Mocht je kinderen hebben is dit recept een perfect alternatief voor gewone pannenkoeken. Ze vinden het trouwens ook vast heel leuk om ze zelf te maken. Voor de echte fitness fanatiekelingen, die graag wat proteine poeder willen verwerken in hun bananen pannenkoeken kun je er wel een schepje in doen en een klein beetje water bijvoegen, zorg dat de pannenkoekenmix niet te droog en niet te nat is.

Bereiding pannenkoeken

  1. Mix de banaan en de eieren in een blender of in  een keukenmachine. Eventueel kun je de de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, mocht je geen van beide thuis hebben staan.
  2. Voeg 1 tl bakpoeder toe aan het geheel en mix nog even door elkaar.
  3. Verhit de kokosolie (of andere olie/boter om in te bakken) in een koekenpan en bak de pannenkoeken tot ze goudbruin kleuren aan beide kanten.
  4. Kies een topping naar keuze, bijvoorbeeld wat kaneel, agave siroop, maple syrup of onze favoriet; Griekse yoghurt met stukjes fruit!

Eet smakelijk!