Promotie gemaakt? Tijd voor taart! Heb je een nieuw record touwtje springen? Tijd voor taart! Is de kat van de buurvrouw jarig? Tijd voor taart! Heeft het achterneefje van de nicht van je beste vriend zijn zwemdiploma gehaald? Tijd voor taart! Heb je gewoon een super fijne dag en loopt alles op rolletjes? Tijd voor taart! Oftewel wij vinden dat er altijd wel een goede reden is voor een stuk taart! Maar we zouden Freshhh niet zijn als we het stukje taart niet een klein beetje gezonder zouden maken dan suiker bommetjes van de bakker (ook al zijn deze ook heel erg lekker!). Daarom delen we deze heerlijke (én 100% plantaardige) banoffee taart. Nog nooit gehad? Nou.. de taart heeft een beetje de smaak van, banaan & toffee oftewel banoffee! Klinkt dat niet als een hemelse combinatie?

Photo by savingdessert.com

Bereiding banoffee taart

  1. gebruik een taartvorm met een diameter van 15cm en vet deze in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3.  Pak de keukenmachine (of een hele sterke blender!) en maal hierin de havermout en het speltmeel samen met een snufje zout.
  4. Pak een mengkom en mix hier de havermout-speltmeel, ahornsiroop, amandelpasta.
  5. Smelt de kokosolie au bain marie en voeg ook deze toe aan de mengkom.
  6. Mix alles goed door elkaar en kneed tot een deegbol. (iets te droog? Voeg dan een klein beetje water toe)
  7. Druk het deeg nu uit in de taartvorm. Zorg dat je ook een klein opstaand randje maakt.
  8. Zet de vorm nu 20 minuten in de oven tot deze goudbruin kleurt.
  9. Terwijl de vorm hard wordt, maak je de vulling van de taart.
  10. Mix alle ingredienten in je blender of keukenmachine.
  11. Er moet een soort karamelachtige massa ontstaan.
  12. Haal vervolgens de taartvorm uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  13. Vul hem daarna met de karamel vulling.
  14. Zet hem nog 10 a 15 minuten in de koelkast om de vulling iets op te laten stijven.
  15. Snijd nu alles voor de topping en klop de (kokos of soya) slagroom op.

Geniet, geniet, geniet van je banoffee taart, want het is TIJD VOOR TAART!


Probeer ook:

Vegan wortel taart met kokos!

Koolhydraatarme monchou taart

Vegan blueberry cheesecake