Misschien nog wel de lastigste gang voor het kerstdiner: het dessert. Er is zo veel lekkers om uit te kiezen, en wat jou lekker lijkt dat vindt de rest van de familie weer niks. Gelukkig is er één dessert waar je bij niemand de fout in kan gaan: appeltaart. Combineer deze heerlijke taart met Licor 43 om het extra feestelijk te maken. Deze appeltaart met Licor 43 is hét kerstdessert van het jaar.


Bereidingswijze appeltaart met Licor 43

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vul een bakje rozijnen en giet de Licor 43 er overheen tot ze helemaal ondergedompeld zijn.
  3. Laat nu zo’n 20 minuten staan
  4. Schil nu de appels en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Bestrooi de stukjes appel nu met het kaneel, de kristalsuiker en de rozijnen en meng goed door elkaar.
  6. Breek het ei, klop het los en verdeel nu in tweeën.
  7. Meng de boter, basterdsuiker, bakmeel, een half ei, de vanillesuiker en het snufje zout nu tot er een stevig deeg ontstaat.
  8. Verdeel het deeg nu in drieën.
  9. Pak een springvorm, vet deze is en strooi er bloem overheen.
  10. Pak nu een deel van het deeg. Hiermee bedek je de volledige bodem van de springvorm.
  11. Gebruik nu een tweede deel van het deeg en bedek hiermee de randen.
  12. Bestrooi de vorm nu met paneermeel en vul de vorm met het mengsel van appel en rozijnen.
  13. Zorg dat het mengsel goed is aangedrukt.
  14. Rol nu het laatste deel van het deeg helemaal uit en snijd dit in repen van ongeveer een centimeter.
  15. Leg de repen nu gekruist over de taart heen. Met de overige repen vul je de randen van de vorm op.
  16. Gebruik het andere halve ei om de taart mee in te smeren.
  17. Bak nu de taart af in een voorverwarmde oven voor zo’n 55 minuten.
  18. Heerlijk om warm te serveren met een bolletje kaneelijs!

Lees ook

Heerlijk kerstdessert: appeltaart met Licor 43

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!

Heerlijk kerstdessert: appeltaart met Licor 43

Heerlijke kersttaart: besneeuwde Red Velvet cake