We houden wel eens van wat afwisseling. Zeker als we al 100 jaar hetzelfde ontbijtje pakken. Heel makkelijk, maar het is ook wel eens lekker om je smaakpapillen te verrassen. Daarom komen we met een nieuw en verrassend ontbijtje voor je. Grutten worden namelijk nogal eens vergeten en dat terwijl ze romig en wat nootachtig smaken en ook nog eens borden vol vezels zitten. Dus een absolute aanrader van Freshhh en dus tijd om een keertje te proberen. Je havermout won’t blame you!
Bereiding boekweit
- Pak een steelpannetje en breng de kopjes water en de amandelmelk, op middelhoog vuur aan de kook.
- Klop de grutten (en het snufje zout) er vervolgens voorzichtig doorheen.
- Breng het goedje weer aan de kook en zet dan het vuur laag.
- Doe een deksel op de pan en laat het even 20 minuutjes sudderen.
- Roer het goed af en toe goed door terwijl je ondertussen even wat Instagram posts liked en Freshhh door scrolled.
- Draai het vuur na 20 minuutjes uit (wanneer de grutten vrijwel al het vocht geabsorbeerd hebben)
- Doe de grutten in een bakje, voeg 1 tl ahornsiroop toe, schep er nog een el jam op en zoveel bramen als je zelf wilt.
Tip: Heel lekker ook met andere soorten fruit en bijvoorbeeld kokosvlokken!
ENJOY