Eindelijk is het lekker weer en dat moeten we natuurlijk vieren met een heerlijk zomers gerecht. Dus kozen we de healthy lemon bars van powerfoodie Rens Kroes uit.
Bereiding lemon bars
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de droge ingrediënten van de bodem in de kom, roer goed en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Roer alles nog een keer en schenk het in een grote vierkante of rechthoekige bakvorm.
- Leg het voor 20 minuten in de oven en laat het afkoelen.
- Klop ondertussen de 4 eieren van de vulling luchtig in een kom, rasp de citroen, voeg alles behalve de blauwe bessen toe en roer weer.
- Strooi de blauwe bessen over de afgekoelde korst en schenk de vulling eroverheen.
- Leg de schaal voor ongeveer 50 min op 160 °C in de oven.
- Laat het daarna 20 min. afkoelen en doe het vervolgens voor 6 uren in de koelkast voor het beste resultaat.
- Decoreer het met verse bessen, bramen en chiajam en snijd het in repen.
Yummy!