Deze knapperige groenten in tempurabeslag zijn het perfecte hapje voor bij de borrel of naast andere lekkere oosterse maaltijd. Ze smaken bijvoorbeeld heel erg lekker naast je zelfgemaakte sushi! Het sausje van soja en maple siroop maakt deze knapperige groente helemaal af. Lees snel verder voor de bereidingswijze van deze lekkere snack!


Bereidingswijze tempura van groenten

  1. Meng de bloem, de maizena, het zout, het bakpoeder en het ijskoude water met de ijsklontjes in een grote kom. Gebruik een lepel om dit goed door elkaar te roeren.
  2. Het tempurabeslag moet koud blijven, zet de kom met beslag daarom in een grotere kom met ijsklontjes.
  3. Gebruik een grote pan om in te frituren.
  4. Vul de pan met de olie en wacht ongeveer 20 minuten tot het heet genoeg is.
  5. Zodra de olie heet genoeg is (je kan het testen door een klein stukje groente met beslag in de pan te doen, als het snel verkleurd is het heet genoeg), kun je beginnen met frituren.
  6. Begin met 4 stukjes van de groene boontjes, dompel deze onder in het beslag  en doe ze dan voorzichtig in de pan. De groene boontjes hebben telkens maar een minuutje nodig.
  7. De broccoli heeft 30-60 seconden nodig en de zoete aarappel 2 minuten.
  8. Frituur alle groente met het beslag en laat ze vervolgens uitlekken.
  9. Meng alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en serveer het met de tempura van groenten.
  10. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze overheerlijke vegetarische Japanse dumplings (gyoza)