Aardappel saai? Welnee! Met deze heerlijke krokante aardappelschijfjes uit de oven blaas jij de aardappel een nieuw leven in. Gegarneerd met verse rozemarijn en zeezout is dit een gerecht om je vingers bij af te likken. 


Spice up je avondeten met deze heerlijke ovenschotel vol knapperige aardappelschijfjes. Doordat je ze dun snijdt en in de oven bereidt, heb je een lekkere bite en geef je een twist aan het standaard aardappelgerecht. Aardappelen zijn daarbij ook nog eens rijk aan verschillende vitaminen en mineralen, dus met deze makkelijk te bereiden ovenschotel schuif jij zo je vitamientjes naar binnen.

Bereidingswijze aardappelschijfjes uit de oven

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens je snijdplank en een goed mes erbij, want het is tijd om alle aardappels te snijden. Snijd ze in dunne schijfjes. Hoe dunner het aardappelplakje, des te krokanter hij kan worden.
  2. Leg een ovenschaal klaar. Pak een grote kom en doe hier de olijfolie, boter, rozemarijn, zout en peper bij. Let wel: laat nog een takje rozemarijn over, dit ga je later gebruiken. Meng dit door elkaar en doe vervolges alle gesneden plakjes aardappel in de kom.
  3. Vervolgens schep je met een grote lepel of spatel de aardappelschijfjes door het mengsel, zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn.
  4. Leg een ovenschaal klaar en doe hier, met behulp van de grote lepel of spatel (of je handen, kan natuurlijk ook), de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Zorg dat je kleine stapeltjes maakt en alle schijfjes in de ovenschaal doet. Als je nog wat van het boter- en olijfoliemengsel over hebt, kan je deze over de aardappelschijfjes heen gieten.
  5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal dan in de oven. Bak vervolgens voor zo’n 15 minuten.
  6. Na 15 minuten, verwijder je de aluminiumfolie en zet je de ovenschotel terug in de oven en laat je deze nog ongeveer 20 minuten afbakken. Als de aardappelschijfjes goudbruin en krokant zijn, kan je ze garneren met stukjes rozemarijn en zeezout.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Krokante aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn en zeezout

Aardappeltaartjes uit de oven: lekker bij vis of groenten

Krokante aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn en zeezout

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Krokante aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn en zeezout

Heerlijke zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie