De prachtige poké en Buddha bowl plaatjes vliegen je ondertussen om de oren. Het is niet gek dat deze mooi opgemaakte kommetjes het goed doen op alle social media kanalen, want naast dat deze bakjes ontzettend mooi en makkelijk te maken zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag hebben we een heerlijke Fajita groenten en burger bowl voor je op het menu staan mét een heerlijke avocado yoghurt saus.
Probeer ook deze heerlijke vegan kikker erwt masala buddha bowl!
Bereiding Fajita burger bowl
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Bekleed je bakplaat met wat bakpapier.
- Snijd de aubergine, courgette, pompoen en ui in blokjes (bite size).
- Doe alle groenten in aparte kommetjes en besprenkel alle kommetjes met olijfolie, citroensap, komijn en wat peper en zout.
- Leg nu alle groenten op de bakplaat. Door elkaar of voor elke groenten 1 aparte hoek, dit mag je zelf weten.
- Rooster de groenten 15 a 20 minuten. Hussel alles na 8 minuutjes even goed door elkaar.
- Terwijl de groenten aan het roosteren zijn, pak je een koekenpan en verwarm je hier een el olijfolie in.
- Wanneer de olie warm is, leg je de zoete paprika in de pan.
- Bak de paprika tot deze mooi bruin zijn alle alle zijdes (draai ze dus regelmatig om). Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Haal vervolgens de pan van het vuur en besprenkel de paprika’s met wat zeezout, haal de paprika’s eruit en leg ze op een bord.
- Bak nu de (vega) burgers in de koekenpan zoals aangegeven op de verpakking.
- Pak 4 grote kommen en vul deze met de gegrilde groenten, geroosterde paprika en burgers.
- Top de burger bowl met de avocado yoghurt saus en serveer.
Eet smakelijk en geniet van je Fajita burger bowl!
Klik hier voor de avocado yoghurt* saus!