Heb jij de zomer al in je bol? Wij bij freshhh in ieder geval wel. Dit zomerse Buddha bowl recept ziet er super kleurrijk uit door de combinatie van donkergroene boerenkool, oranje sinaasappel, rode granaatappelpitjes en felgroene avocado. Wil jij ook zo’n mooie instaproof lunch of diner? Check hier het recept!

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in groentebouillon met knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze smaakmakers geven je Buddha bowl een extra lekkere smaak.
  2. Kook tegelijkertijd de eieren.
  3. Laat de rijst 5 tot 10 minuten afkoelen en meng dan de olijfolie, peper, zout, munt en azijn doorheen.
  4. Mix in een aparte kom de boerenkool met azijn en olijfolie. Verdeel de boerenkool over de twee kommen als alles is bedekt met olijfolie en azijn.
  5. Verdeel de granaatappel, sinaasappel, avocado, het ei en de pompoenpitten over de twee kommen. Het mooiste is om ieder ingrediënt een eigen plekje op je Buddha bowl te geven zodat jouw bowl er instaproof uitziet.
  6. Garneer eventueel nog met sesamzaadjes en sojasaus.

Als je dit recept er al mooi uit vind zien, probeer dan zeker ook deze poke bowl met alle kleuren van de regenboog. Blijf je toch liever bij de Buddha bowls? Niet getreurd ook daar hebben wij nog andere lekkere recepten voor zoals deze vegetarische variant met zelfgemaakte pittige pindasaus.