Ken je die heerlijke wentelteefjes van vroeger nog? Die je moeder in het weekend voor je bakte in melk, ei en met wat suiker? Helaas zijn ze vrij veel werk en niet zo heel healthy.. dus speciaal voor jou hebben we hier een simpeler, gezonder, maar natuurlijk net zo lekker recept klaar staan. Een variant van de bekende Instagram mug-cake namelijk onze ‘French toast in a mug’. Binnen 2 minuten heb jij je favoriete snack (of ontbijt?) op tafel staan.
Bereiding french toast
- Snijd je brood in kleine vierkantjes
- Boter de binnenkant van je mok in.
- Vul je mok met het gesneden brood. Druk een beetje aan, maar zorg dat het geen massa wordt.
- Pak een kommetje en breek het ei hierin. Voeg de melk en de kaneel toe. Voeg eventueel een druppel vanille extract toe. Mix het met een garde of vork.
- Giet je mix over het wittebrood in je mok. Druk het brood een beetje aan en geef het wat tijd om de mix op te nemen.
- Zet je mok ongeveer 1 minuut en 20 seconde in de magnetron. (700w)
Tips:
- Top je French toast met agave siroop, honing, karamel siroop of poedersuiker (voor een ongezonde touch)
- Met stokbrood is je French toast nog knapperiger, daarnaast kun je elk ander soort brood gebruiken.
Probeer ook:
Gezonde raw chocolade pompoen brownie