We love one-pot recepten! Een one-pot recept houdt namelijk in dat je maar één pan nodig hebt om het gerecht te maken. En dat is niet alleen goed voor de smaak, maar ook om jou wat afwas te besparen. Vandaag op het menu: romige penne met citroen, kip en spinazie. Mmm! 

Bereidingswijze romige penne met citroen

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pak een grote pan en zet het vuur aan. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de kip en wat peper en zout toe aan de pan en bak drie minuten. Als alle kip wit is geworden voeg je de knoflook toe en die bak je nogmaals drie minuten mee.
  2. Voeg de kippenbouillon en penne toe aan de pan. Laat dit 20 minuten met de deksel op de pan koken. Blijf ondertussen af en toe roeren.
  3. Voeg het citroensap en de spinazie toe aan de pan. Roer het goed door de pasta heen. Als de spinazie zacht is geworden zet je het vuur uit en voeg je gelijk daarna de mozzarella, Parmezaan en kruidenkaas toe.  Roer tot het een romige pasta saus is.

Serveertip: Maak de pasta af met een schijfje citroen en wat koriander!

Eet smakelijk!