Deze cannelloni met ricotta en spinazie is een echte Italiaanse klassieker en is perfect als je toe bent aan een bordje comfort food. Omringd door heerlijke tomatensaus met knoflook en bedekt met romige bechamel. Even gebakken in de oven en je hebt een heerlijk goud en smaakvol recept.


Bereidingswijze cannelloni

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het maken van de tomatensaus. Verwarm olie in een pan en voeg de knoflook toe, bak dit ongeveer een halve minuut. Doe er vervolgens de tomatenblokjes bij en laat dit nog 20 minuten pruttelen.
  3. Doe ondertussen de spinazie in een hete (maar droge) pan en laat het slinken
  4. Meng de spinazie met de ricotta en de parmezaan, voeg dan de citroen, nootmuskaat en zout en peper toe.
  5. Vul de cannelonipijpjes met de spinazie en de ricotta.
  6. Doe ook de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde canneloni hier bovenop.
  7. Verwarm de boter in een pannetje en doe er vervolgens de bloem bij roer dit met een garde door elkaar, doe er vervolgens beetje bij beetje de warme melk bij en blijf goed roeren.
  8. Voeg het laurierblad toe samen met zout, peper en azijn en blijf 5 minuten lang goed roeren.
  9. Doe nu de bechamelsaus over de canneloni en maak het af met parmezaanse kaas. Bak de cannelloni met ricotta en spinazie 45 minuten in de oven.

Zin in een lekker Italiaans gerecht maar eet je toch liever wat minder koolhydraten? Geen probleem! Probeer dan eens de courgette ravioli met spinazie en ricotta