Met dit gerecht kan je eindeloos variëren en het is ook nog eens heel erg lekker. Portobello’s gebruik je misschien niet zo heel vaak in de keuken en dat is zonde. Het is zeker het proberen waard en je kan het maken als een voorgerecht of een bijgerecht. Graag deel ik deze heerlijke gevulde Portobello’s om je vingers erbij af te likken.

Bereiding gevulde Portobello

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwijder de steeltjes uit de Portobello ‘s. Maak ze goed schoon met een borsteltje.
  3. Bestrijk de Portobello ‘s hoedjes met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Verdeel de portobello ‘s op een bakplaat met bakpapier erop.
  4. Snipper de sjalotjes en hak de knoflookteentjes fijn. Bak het even aan in een grote koekenpan. Voeg de spinazie toe en roer totdat het geslonken is. Doe er een beetje peper en zout overheen en laat de spinazie goed uitlekken.
  5. Doe de spinazie in de Portobello ‘s en daarop verdeel je de geitenkaas stukjes.
  6. Bak de Portobello ‘s in 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Voor bij de gevulde Portobello

Wat bij dit gerecht goed past is geroosterd brood met kruidenboter. Of je kan deze smakelijke Portobello ’s serveren op een salade. Zie hieronder hoe je dat maakt.

Geroosterd brood met kruidenboter

Gebruik hiervoor Robuust vloerbrood wit, bak dit af in de oven (zie instructies op de verpakking. Snijd het brood in dikke plakken en serveer warm (dan is het extra lekker). Besmeer het brood met zelfgemaakte kruidenboter

Hoe maak je de kruidenboter

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • Gebruik verse kruiden zoals: bieslook, platte peterselie en dille. Dit kan je nog aanpassen, geheel naar eigen smaak.
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout (voeg toe geheel naar eigen smaak)

Bereiding

  1. Doe de ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) in een kom en roer glad
  2. Hak al de kruiden fijn en voeg dit toe aan de boter
  3. Snijd de knoflook fijn en meng dit door de boter
  4. Als laatste voeg je een snufje zeezout toe aan het mengsel (geheel naar eigen smaak)
  5. Meng dit geheel glad en besmeer dit op het geroosterd brood

Voor de salade

  • 2 zakjes Rucola
  • Extra Vergine olijfolie
  • Punt paprika
  • Walnoten

Bereiding

  1. Gebruik hiervoor Rucola salade en doe dit in een kom
  2. Sprenkel er wat extra Vergine olijfolie overheen
  3. Snijd de punt paprika in kleine stukjes en meng dit door de Rucola
  4. Verdeel de rucola als een bedje op de borden en leg vervolgens de gevulde Portobello’s op het bord
  5. Als laatste strooi je er nog wat walnoten overheen en eet smakelijk