Bananenbrood is niet heel moeilijk om te maken. Het is lekker als ontbijt, lunch of gewoon een plakje tussendoor als healthy snack. Dit recept is met boekweitmeel gemaakt, een meel waar geen gluten in voorkomen en dus is het ook een recept voor als je glutenvrij eet. Daarnaast bevat het geen toegevoegde suikers.

Bereiding bananenbrood

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve het kokosvet/de roomboter en 1 banaan) in een kom.
  3. Prak de banaan met een vork en mix alle ingrediënten zo goed mogelijk, tot een een soort plakkerig beslag is geworden. (eventueel kun je het ook in de keukenmachine doen)
  4. Vet een cakeblik in met het kokosvet of de roomboter.
  5. Doe het beslag in het cakeblik.
  6. Snijd de banaan die je nog over hebt in plakjes en leg deze als topping bovenop de cake.
  7.  Zet het bananenbrood 45 minuten in de oven.
  8. Brood klaar? Prik met een sate prikker in de cake om te zien om hij gaar is van binnen. Als hij er droog uit komt, is de cake klaar. Zet er anders nog een paar minuutjes in.

Enjoy!

Tip: Twee handjes gehakte walnoten in het beslag geven een lekkere bite aan het bananenbrood.