Ook zo dol op bananenbrood? Freshhh heeft een vegetarische versie voor je klaar staan, die binnen 10 minuten gemaakt is +  40 minuten baktijd. Makkelijk om mee te nemen naar je werk, gezond tussendoortje of voor de volgende dag als ontbijt.


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de bananen fijn met een vork.
  • Meng dit met de plantaardige- of zonnebloemolie ende 100 g bruine suiker.
  • Voeg de 225 g bloem toe, 3 tl bakpoeder en de 3 tl kaneel. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg het gedroogde fruit of de noten toe.
  • Vet de bakvorm in met plantaardige- of zonnebloemolie
  • Bak dit voor 20 minuten op 200 graden. Kijk of het goed gaat en bedek met folie als het bruiner wordt.
  • Bak nogmaals 20 minuten en check met een prikkertje of het brood goed gaar is. Als de prikker er droog uit komt als je hem er uit haalt, is hij gaar. Is de prikker nog nat of vochtig, dan moet je nog even wachten.
  • Laat hem nog even afkoelen als je hem eruit haalt. Tip: een dag daarna is de smaak nóg lekkerder.