Heb je zin om iets te bakken maar wil je je niet schuldig voelen wanneer je het op gaat eten? Dan is dit recept iets voor jou. Dit bananenbrood is suikervrij en zit vol noten. Hierdoor is het niet alleen heel lekker, maar is het ook een guilt-free tussendoortje.

Bereidingswijze

Let op: zien je bananen er donker en onsmakelijk uit? Geen probleem! Voor bananenbrood zijn overrijpe bananen juist heel erg geschikt.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in of bekleed het met bakpapier.

2. Pel de bananen en leg ze in de beslagkom. Gebruik een vork om de bananen te prakken.

3. Voeg het ei en het vanille extract hieraan toe en mix door elkaar.

4. Pak de tweede beslagkom erbij en voeg hierin de bloem, kaneel, baking soda en een beetje zeezout toe. Mix dit goed door elkaar.

5. Voeg de inhoud van de tweede beslagkom (de droge producten) toe aan de eerste beslagkom.

6. Mix dit door elkaar maar pas op: het mag stevig en luchtig blijven en hoeft geen egale substantie te worden. Dan wordt het te vast en verliest het zijn luchtigheid.

7. Kruimel de pecan- en walnoten en meng door het beslag.

8. Schep het beslag in de cakevorm en bak het suikervrije bananenbrood in 50 tot 60 minuten gaar.

Check of je suikervrije bananenbrood gaar is door er een vork of tandenstoker in de prikken. Komt hij er schoon weer uit? Dan is je bananenbrood klaar. Kleven er nog kruimels aan? Geen hem dan nog een paar minuten.

Vergelijk zelf hoe lekker het suikervrije bananenbrood is in vergelijking een normaal en overheerlijk bananenbrood zoals deze. Of probeer eens wat anders met dit bananenbrood van blauwe bessen en courgette.