Een echt zondags (of Frans) ontbijtje, bestaat natuurlijk uit een heerlijk glas jus d’orange, een kopje koffie en croissants. (Of was dit alleen bij ons thuis een traditie?) Laten dit nou helaas niet de meest gezonde (understatement) broodjes zijn om de dag mee te beginnen. Maar wel een van de lekkerste! Daarom hebben we speciaal voor ‘les amateurs de sucré’ (zoetekauwen) een light versie klaar staan. Zodat jullie iets vaker van deze goddelijkheden kunnen genieten!
Bereiding croissants
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Meng de margarine met 2 messen door de bloem en het zout.
- Voeg de yoghurt toe en kneed tot een stevig deeg.
- Maak er een bal van en zet deze tenminste 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg daarna uit, op een met bloem bestoven aanrecht, tot een cirkel van ongeveer 3 mm.dik.
- Snijd de cirkel in 4 punten.
- Rol iedere punt losjes op, begin aan de brede kant bestrijk de croissants met wat melk en zet ze in de oven.
- Haal ze na 15 minuten (wanneer ze goudbruin zijn) uit de oven.
Bon appétit!
Tip: Heerlijk om te eten met fruit spreads, jam (light), magere kaas óf als het iets ongezonder mag, chocolade pasta.
Tip 2: Die (pure) chocolade pasta kun je ook over het deeg smeren, voordat je ze oprolt en in de oven doet! (Sounds good right?)