Niks is zo lekker als een koekje bij de koffie.. of een heel pak tijdens een film marathon. Heel erg lekker, maar niet bepaald verstandig als je een beetje op je lijn en/of je gezondheid wilt letten. Dus, speciaal voor jullie hebben we een variant op deze ongezonde voorverpakte cookies gemaakt want, we zouden Freshhh niet zijn als we geen gezond alternatief met jullie zouden delen! De echte American chocolatchip cookies, maar dan zonder de suikers en koolhydraten! Dus duik lekker de keuken in deze week, want deze jongens zijn om op te vreten! letterlijk dus…
Bereiding chocolatchip cookies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bedek een bakplaat met wat bakpapier.
- Hak de pure chocolade in fijne kleine stukjes.
- Smelt de kokosolie au-bain marie of gewoon in een pannetje en laat deze een klein beetje afkoelen.
- Pak een kom en meng het amandelmeel met de bakpoeder.
- Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, ahornsiroop/agavesiroop en de vanille.
- Mix dit tot tot er een mooie glad beslag ontstaat. Kan met een garde of met een mixer.
- Voeg het beslag toe een het meel en meng tot er een plakkerig deeg ontstaat, dit kan met een spatel of met je handen.
- Voeg de chocolade tijd en roer even goed om met een lepel of met je handen.
- Nu is het tijd om balletjes te gaan draaien van het deeg en deze op de bakplaat te leggen.
- Druk de balletjes vervolgens plat, zodat er semi-ronde koekjes ontstaan, ongeveer 1 cm dik.
- Leg de bakplaat in de oven en bak de koekjes 15 a 20 minuten, totdat ze lekker knapperig zijn. (Houd ze goed in de gaten de laatste minuten! je wilt niet dat ze verbranden)
- Laat ze na het bakken even goed afkoelen.
- Om ze een paar dagen te bewaren, bewaar ze in een luchtdichte pot!
Eet smakelijk!