De meeste koude salades worden vooral in de zomer gegeten tijdens een warme dag of barbecue. Maar deze heerlijke koude aardappelsalade kan ook prima in deze tijd gegeten worden. Het is een salade die je kunt serveren als bijgerecht, lunch, of zelf als avond maaltijd. Het is super makkelijk en snel te maken, en toch zet je een heerlijk gerecht op tafel!


Bereiding koude aardappelsalade

  1. Kook de krieltjes beetgaar, kook deze dus niet te lang!
  2. Snipper een rood uitje, snijd de lente-ui in ringen en hak de peterselie fijn.
  3. Snijd na het koken de krieltjes doormidden en doe ze in een kom
  4. Voeg alle gesneden ingrediënten bij elkaar en voeg de spekjes en de crème fraîche er aan toe
  5. Serveer het in leuke kommetjes of in een grote kom

Tip: Je kunt zelf nog ingrediënten naar keuze toevoegen, en als je liever een vegetarische versie eet? Laat dan de spek achter wegen.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Gezond eten voor mannen? Probeer deze hamburger salade!

Rode bieten salade met appels, walnoten en feta

Super salade voor na het sporten!