Iedereen weet dat geitenkaas met bieten de perfecte combinatie is. Wij hebben er misschien wel honderden versies van geprobeerd. Allemaal even lekker! Vandaag delen we deze versie, met een Marokkaanse twist. Deze salade heeft een Marokkaans tintje gekregen dankzij het toevoegen van gekonfijte walnoten en sinaasappel. Het resultaat is een zowel zoete als zoute salade die perfect is voor de zomer! Lees snel verder voor de bereidingswijze.


Bereidingswijze salade met rode biet, geitenkaas en sinaasappel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Segmenteer de sinaasappels en vang het sap op dat vrij komt (bekijk dit filmpje voor een instructie). Leg de stukjes sinaasappel op een bord, besprenkel met wat kaneel en bewaar in de koelkast. Behoud ook het sap dat is vrijgekomen, dit heb je straks nodig voor de dressing.
  3. Doe de walnoten in een grote kom en schenk er kokend water over heen. Laat een minuutje staan en giet ze dan weer af. Doe de walnoten in een plastic bakje en voeg er de poedersuiker, kaneel en cayennepeper aan toe. De suiker zal smelten en zijn werk gaan doen. Doe het bakje dicht en schud de walnoten op en neer.
  4. Leg de walnoten vervolgens op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak dit vervolgens 8 minuten in de oven.
  5. Schil de biet en snijd hem in zo dun mogelijke schijfjes.
  6. Meng in een klein kommetje al de ingrediƫnten voor de dressing samen tot je een glad mengsel krijgt.
  7. Snijd vervolgens ook de geitenkaas in blokjes en doe ze in de koelkast.
  8. Als je klaar bent om te serveren: Doe de sla in de dressing en verdeel over de borden. Verdeel over elk bord de bietjes, de sinaasappel, de geitenkaas en de walnoten.
  9. Serveer de salade met rode biet als lunch, voorgerecht of als volledige maaltijd met wat quinoa.
  10. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze salade met geitenkaas, courgette en pijnboompitten!