Rode bieten zijn erg lekker en gezond. Ze bevatten enorm veel vitaminen, mineralen en anderen gezonde stoffen. Het leuke aan bietjes is dat ze gemakkelijk in allerlei verschillende gerechten zijn toe te voegen. Je kunt bietjes namelijk op allerlei manieren eten. Je kunt ze koken, rauw eten, pureren, persen, stomen, roosteren en er zijn er vast nog veel meer. Vandaag hebben we de bietjes gekookt en maken we er een lekkere Rode bieten salade van met appels, walnoten en wat Feta! Om te spullen dus!


Bereiding rode bieten salade

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Kook bietjes gaar (controleer met je vork of je er in kan prikken).
  3. Snijd daarna de gekookte bietjes in kleine blokjes.
  4. Hak dan de walnoten groef en brokkel de feta in kleine stukken.
  5. Snijd de appels in kleine blokjes en doe alle ingrediënten in een kom.
  6. Meng het goed door elkaar en giet de balsamicoazijn er over heen.

Tip: Dit gerecht is heerlijk als lunch, maar kan ook goed als bijgerecht geserveerd worden bijvoorbeeld tijdens een BBQ of het avondeten.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Super easy tofu en rode bieten spread

Zo maak je heel simpel je eigen heerlijke rode bietenburgers

Super salade voor na het sporten!