Meestal heb je jezelf al zo volgegeten met stokbrood dat er na een barbecue geen ruimte meer is voor een toetje. Toch zonde van die heerlijke geroosterde marshmallows die je speciaal in huis had gehaald. Bereid je gasten maar alvast voor want dit keer zijn het geen marshmallows maar een heerlijk dessert van de barbecue. Houd dus wat ruimte over en sluit een geslaagde zomerse barbecue af met dit heerlijke dessert. 


Bereidingswijze galette

  1. Snijd ongezouten roomboten in plakken van ongeveer 1 cm. Verdeel de helft hiervan over een bakplaat en zet de plaat minimaal 30 minuten in de vriezer.
  2. Doe nu de bloem, suiker en zout samen met de overgebleven boter in een keukenmachine. Mix het goed door elkaar gebruik te maken van de pulse-knopzodat de ingrediënten goed mengen zonder dat het geheel te zacht wordt door de warmte van het draaien. Voeg de bevroren boter toe en pulse tot er een kruimeldeeg ontstaat met kruimels van zo’n 1 cm x 1 cm.
  3. Nu voeg je ook het koude water toe en pulse je nogmaals zo’n 10 keer. Het deeg moet stevig zijn. Het is stevig genoeg als je met je handen een stuk bij elkaar drukt en het blijft plakken. Blijft het nog niet plakken? Dan is het deeg nog niet stevig genoeg. Blijf pulsen tot dit wel gebeurt.
  4. Verdeel je deeg over het aanrecht en breng het geheel samen. Zorg dat je het niet te intensief gaat kneden, want dan kan het deeg zacht worden door de warmte van je handen. Wanneer je het deeg samen hebt gebracht tot een schijf, rol je het ruim in plasticfolie. Rol het geheel terwijl het nog in het folie zit met een deegroller tot het ongeveer 5 mm dik is. Laat het nu zo’n 45 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Ondertussen schil je de perziken, verwijder je de pitten en snijd je het vruchtvlees in plakken.
  6. Pak nu een gietijzeren pan en vet deze in met roomboter. Verdeel hier 2 eetlepels kristalsuiker over en doe nu het afgekoelde deeg in de pan. Verdeel de perziken, honing en takjes tijm over het deeg en vouw het naar binnen, gedeeltelijk over de perziken. Dek de pan nu af met aluminiumfolie of een grote pannendeksel.
  7. Zet de gietijzeren pan nu op een medium warme plek op de barbecue en laat de galette langzaam garen. Dit duurt zo’n 30 minuten.
  8. Serveer de galette wanneer deze klaar is direct met een bolletje roomijs. Mmmm!