Meestal heb je jezelf al zo volgegeten met stokbrood dat er na een barbecue geen ruimte meer is voor een toetje. Maar voor dit heerlijke dessertje van de barbecue laat je het stokbrood wel staan. Deze heerlijke galette komt namelijk vers van de barbecue en is perfect om de avond mee af te sluiten.


Bereidingswijze galette

  1. Snijd Flora Plant ongezouten in plakken van ongeveer 1 cm, verdeel de helft hiervan over een bakplaat en zet de plaat minimaal 30 minuten in de vriezer.
  2. Doe nu de bloem, suiker en zout samen met de overgebleven Flora Plant in een keukenmachine. Mix het goed door elkaar door 10 keer op de pulse-knop te drukken zodat de ingrediënten goed mengen zonder dat het geheel te zacht wordt door de warmte van het draaien. Voeg de bevroren boter toe en pulse tot er een kruimeldeeg ontstaat met kruimels van zo’n 1 cm x 1 cm. Nu voeg je ook het koude water toe en pulse je nogmaals zo’n 10 keer. Het deeg moet stevig zijn. Het is stevig genoeg als je met je handen een stuk bij elkaar drukt en het blijft plakken. Blijft het nog niet plakken? Blijf dan pulsen tot dit wel gebeurt.
  3. Verdeel nu je deeg over het aanrecht en breng het geheel samen. Zorg dat je het niet te intensief gaat kneden, want dan kan het deeg zacht worden door de warmte van je handen. Wanneer je het deeg samen hebt gebracht tot een schijf, rol je het ruim in plasticfolie. Rol het geheel terwijl het nog in het folie zit met een deegroller tot het ongeveer 5 mm dik is. Laat het nu zo’n 45 minuten afkoelen in de koelkast.
  4. Ondertussen schil je de perziken, verwijder je de pitten en snijd je het vruchtvlees in plakken.
  5. Pak nu een gietijzeren pan en vet deze in met Flora Plant. Verdeel hier 2 eetlepels kristalsuiker over en doe nu het afgekoelde deeg in de pan. Verdeel de verzieken, honing en takjes Tim over het deeg en vouw het naar binnen, gedeeltelijk over de perziken. Dek de pan nu af met aluminiumfolie of een grote pannendeksel.
  6. Zet de gietijzeren pan nu op een medium warme plek op de barbecue en laat de galette langzaam garen. Dit duurt zo’n 30 minuten.
  7. Serveer de galette wanneer deze klaar is direct met bolletjes plantaardig vanille-ijs.

Lees ook

Recept: barbecue galette met perzik en roomijs

Recept: hemelse no-bake vegan Oreo taart

Recept: barbecue galette met perzik en roomijs

Recept: barbecue galette met perzik en roomijs