We all love pizza! Oke, laten we niet overdrijven, maar wel veel mensen houden van pizza. Helaas is deze niet altijd even gezond. Veel suiker en zetmeel in de bodem, ongezonde (hoeveelheid) kaas, teveel olie en andere vette troep erop. Dus vandaar wij wel eens geëxperimenteerd hebben met het maken van onze eigen (gezonde) pizza’s. Super leuk ook om met je kindjes, je neefjes en nichtjes, je partner, je vriendinnen of gewoon zelf, te maken.
Bereiding pizza bodems
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen en kneed het tot een gladde bal.
- snijd met een mes een kruis midden op die bal en laat hem met een theedoek eroverheen 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Na het rijzen, gebruik je de helft van het deeg en deze rol je zo dun mogelijk uit met een deegroller. (Tip: heb je geen deegroller? een fles fijn doet het ook erg goed, wel even het etiket eraf halen!)
- Smeer voordat het deeg de oven in gaat alvast een eerste laagje (dun) tomaten saus erop.
- Leg de pizzabodem daarna in de oven (zorg dat dit op een rekje ligt en niet plat op de bodem, zo wordt de korst lekker knapperig)
- 5 minuten later haal je hem eruit en beleg je de pizza
Pizza caprese
- Wanneer de pizzabodem nog in de oven ligt, snijd je de mozzeralla in plakjes (of stukjes) en de cherry tomaatjes doormidden.
- Wanneer je de bodem eruit hebt gehaald, smeer je nog een dun extra laagje tomatensaus erop.
- Vervolgen verdeel je de mozzarella en tomaatjes over de pizzabodem en maak je hem af door nog wat pesto over alle ingrediënten te smeren.
- top af met italiaanse (of pizza) kruiden en wat peper en zout.
- Doe de pizza nog 8 a 10 minuten in de oven et voilà, hij is klaar!
Buon Appetito
Tip: je kan de pizza beleggen zoals je zelf wilt, bijvoorbeeld met ananas en ham voor een pizza Hawaï!