Dit simpele recept met geroosterde tomaatjes, burrata en tagliatelle bewijst maar weer eens dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om lekker te eten. Hoe minder ingrediënten, hoe beter het resultaat! Dit geldt in ieder geval voor de Italiaanse keuken. Heb je nu wel zin in een heerlijk Italiaans gerecht, maar ben je even niet toe aan de koolhydraten van de tagliatelle?  Vervang de pasta dan door courgetti of maak er een heerlijke Italiaanse salade van!


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de sjalotjes, knoflook en de tomaten in een braadslede of ovenschaal. Schenk hier wat olijfolie over heen en wat zout en peper.
  2. Rooster dit 25 minuten in de oven tot de tomaatjes zacht zijn en beginnen te barsten.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de instructies, giet af en doe het in de ovenschaal bij de tomaatjes. Roer het goed door elkaar zodat de smaken in elkaar op gaan.
  4. Doe de tagliatelle met geroosterde tomaatjes vervolgens in een grote mooie schaal of op een bord en bedek met de burrata. Versnipper hier de basilicum over heen met wat zwarte peper. Lepel er vervolgens het vocht uit de ovenschaal door heen en besprenkel met eventueel nog wat extra olijfolie.
  5. Eet smakelijk!

Ook proberen: pasta met zalm, groene asperges en romige citroensaus