De ochtend.. Niet iedereen is er gek op en dat snappen wij heel goed. Om jouw ochtenden wat leuker en lekkerder te maken hebben wij vandaag een heerlijk ontbijt recept voor jou! Deze lekkere, glutenvrije ontbijt cake met blauwe bessen zal jouw ochtend een stuk beter maken! Hij is makkelijk te maken, al moet je wel eventjes geduld hebben voor je hem kunt eten. De cake is makkelijk in te vriezen, en super handig om onderweg mee te nemen. Je kunt de ontbijt cake op een vrije middag of ’s avonds maken en hem invriezen zodat je hem ’s ochtend alleen nog maar hoeft te pakken en te ontdooien.


Bereiding ontbijt cake

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Bekleed je bakblik met bakpapier.
  3. Doe de amandelmeel en de bakpoeder bij elkaar in een kom en meng dit door elkaar.
  4. Breek daarna de eieren boven de kom en klop dit goed door elkaar.
  5. Voeg hier vervolgens de honing en vanille aan toe.
  6. Als laatste voeg je de kokosolie toe.
  7. Mix dit met een keukenmachine tot een mooi glad beslag.
  8. Doe de blauwe bessen er bij en roer die er door heen.
  9. Giet dan het beslag in de cake blik.
  10. Zet hem in de oven voor 50 minuten.

Tip: Voor extra smaak kun je er ook wat noten aan toevoegen. Je kunt dit gerecht ook als kleine muffins maken!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Gezond & goedkoop: Vanille ontbijt muffins met havermout

Onze 6 favoriete glutenvrije ontbijtjes

Gezonde ontbijtkoek met appelstroop