Het glutenvrij eten begint steeds populairder te worden, zelfs voor mensen zonder een allergie. Waarom? Dokters en orthomoleculaire therapeuten maken zich steeds meer zorgen over ontsteking veroorzakende eigenschappen van het eiwit, die tevens ook vervelende darmproblemen kunnen veroorzaken, zelfs als je niet allergisch bent. Maar, niet meteen bang worden. Als je geen allergie hebt hoef je niet alles met gluten te vermijden. Voor dit eiwit geldt hetzelfde als eigenlijk.. met alles! Zorg voor een goede balans, eet het met mate. Heb je wel een glutenallergie of wil je je gluten inname dus iets verminderen, hebben wij op Freshhh een aantal heerlijke glutenvrije recepten staan en dit artikel delen onze favoriete glutenvrije ontbijtjes!

Glutenvrije ontbijtjes


Ontbijt wafels

Een echt zondags ontbijtje, bestaat natuurlijk uit een heerlijk glas jus d’orange, een kopje koffie en een lekkernij. Probeer dit weekend deze heerlijek wafels eens!

Bananenbrood met kokosrasp, noten en bessen

Bak je hem zondag? Dan kun je er de hele week van genieten. Makkelijk mee te nemen als tussendoortje of als snel ontbijt.

Pannenkoeken met cacao en boekweitmeel

Perfect en stevig ontbijt voor als je een drukke dag voor de boeg hebt en veel energie nodig hebt! Hoe gezond ze uiteindelijk zijn, kun je zelf bepalen.

Muesli kwark bollen

Deze muesli kwark bollen  zijn eigenlijk ontzettend simpel te maken. Als je er gewoon een heleboel van maakt en deze invriest, heb je altijd een lekker ontbijtje in het vooruitzicht.

Overnight carrot cake oats

Geen trek in een warme-pap met weinig smaak? Nou, wij ook niet! Gelukkig hoeven havermout ontbijtjes helemaal niet saai of vies te zijn. In tegendeel juist, ze kunnen echt super veel smaak bevatten, zoals deze heerlijke carrot cake variant!

Peanut butter & Jelly chia pudding

Toch liever iets anders dan een havermout ontbijtje? Of wil je een heerlijk verantwoord toetje voor na een diner met familie of vrienden? Serveer dan deze heerlijke peanut butter & jelly chia pudding.


Lees ook:

 

3 fouten die je maakt als je begint met glutenvrij eten

Glutenvrije producten zijn vaak nog ongezonder dan het origineel

Onze 5 favoriete koolhydraatarme zoete snacks

Dit zijn de 10 simpelste vegan recepten ooit