Brownies zijn eigenlijk altijd wel een goed idee. En al helemaal als je er wat powerfood in verstopt. Wij gebruiken vandaag zoete aardappelen. Huh? zoete aardappelen in een brownie? Ja! wie had gedacht dat je dat kon gebruiken? Maar het is echt heerlijk! Krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De zoetheid, structuur en de smaak zullen je versteld laten staan. Deze zoete aardappel brownies zijn een echte aanrader!
Bereiding zoete aardappel brownies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd de door in de lengte
- Besmeer ze met wat kokosolie en zet ze dan voor 20 minuten in de oven
- Laat daarna de aardappelen afkoelen
- Doe ondertussen de hazelnoten in de keukenmachine en zorg dat deze helemaal fijn gemaald zijn
- Schep dan het notenmeel in een kom, voeg hier de boekweit of spetmeel aan toe, de cacaopoeder, gemberpoeder, vanille en kaneelpoeder
- Als laatst voeg je er nog een snufje zout aan toe voor de smaak en roer dan goed door elkaar
- Snijd daarna de dadels in kleine stukjes
- Stop dan de zoete aardappelen in de keukenmachine en maal deze ook fijn
- Schep dan het mengsel in een kom en meng dat met het meelmengsel
- Zorg dat het een soepel deeg wordt
- Hak dan de walnoten grof en voeg de helft ervan toe aan het deeg
- Beleg de bakplaat met een stuk bakpapier en schep het deeg erin
- Maak de bovenkant plat met een spatel en zet voor 30 minuten in de oven
- Maak ondertussen de topping door 1 el cacao poeder, snufje zout en ahornsiroop in een kommetje te mengeen
- Verdeel het glazuu over de brownie en top dit af met de rest van de walnoten.
Tip: Je kunt deze brownies ook raw eten. Gebruik van rauwe cacao en bak ze niet in de oven! De brownies bestaan alleen uit plantaardige ingrediënten dus dit kan prima!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Oreo pancakes, het perfecte zoete ontbijt! (vegan)
Vegan: Raw chocolate pudding zonder suiker!