Het wordt kouder, de bomen veranderen van kleur, en je trekt steeds meer lagen kleding aan. Je hebt het al geraden, het is herfst! Dat betekent ook dat pompoensoep zijn comeback maakt dit seizoen. Met zoveel variaties van pompoensoep, is dit recept het proberen waard.
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak totdat ze zacht zijn, 4 tot 5 minuten. Voeg knoflook en gember roerend toe, tot het gaat geuren, voor 1 minuut. Roer de curry, nootmuskaat en kruidnagel erdoorheen, op smaak brengen met zout en peper.
- Gooi de pompoen stukken in de pan en giet de bruine suiker met de groentebouillon erbij. Laat het koken voor ongeveer 10 minuten. Pureer alles met een staafmixer. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 15 minuten verdikken. Voeg de kokosmelk toe, kook het op laag vuur tot het is opgewarmd en breng het op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en bestrooi het met pompoenpitten en koriander.