Dagen met zo nu en dan een prachtige na-zomerzon. En dan ineens die dikke vette plensbui.. Ja, het is overduidelijk. Het is weer herfst! Herfst betekent niet alleen regen, wind en kou, maar ook nieuwe gerechten. Denk aan gerechten met pompoen. Misschien een beetje standaard maar het is gewoon ontzettend lekker. Daarnaast streven wij ernaar om te koken met seizoengroente, dus daar hoort de pompoen nu eenmaal bij. Salades kun je eigenlijk het hele jaar door eten, dus hebben wij vandaag op deze mooie herfstdag een heerlijke geroosterde pompoensalade voor jou!
Bereiding Pompoensalade
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een vel bakpapier op het rooster van de oven.
- Snijd de pompoen met een groot mes doormidden en verwijder de pitten.
- Snijd daarna plakken van de pompoen van ongeveer 1,5cm dik.
- Leg de plakken pompoen op het bakpapier.
- Plet de teentjes knoflook en leg ze tussen de pompoen.
- Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en bestrooi met zout, chilipeper en gedroogde tijm.
- Doe de pompoen voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Keer de pompoen halverwege om.
- Rooster ondertussen de gemengde zaden en de noten 3 minuten lang in een droge pan.
- Maak een dressing van olie, azijn en wat zout en peper.
- Leg de stukken pompoen op de borden.
- Verkruimel de feta erover heen.
- Bestrooi dan met de zaden en noten.
- Druppel als laatst de dressing er overheen.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Courgette soep met pompoen pitten
Vegetarische herfst pompoen lasagne
Vegan Burrito’s met pompoen hummus