Ho ho ho, de kerstman is onderweg in zijn slee en de taken voor het kerstfeest worden alweer verdeeld. Wie maakt de kip? Wie neemt de wij mee en wie zorgt voor de heerlijke cake bij de koffie? Nou, heb jij de taak, om een lekker tussendoortje of een lekkere cake/taart te verzorgen deze kerst? Zoek dan niet verder, want deze heerlijke eén healthy pannenkoektaart mag zeker niet ontbreken.

Pannenkoekdag

We mogen een aantal heerlijke recepten uit het boek “Pannenkoekdag” van Claudia Willekes en Geertje Tensen met jullie delen en dit is recept nummer 1. Het idee achter het boek? Laten zien dat pannenkoeken meer dan alleen een suikerbommetje hoeven te zijn. In het boek delen ze meer dan 60 soorten pannenkoeken, voor elke gelegenheid zoals ontbijt, lunch, diner, maar ook voor onderweg, gerechten op feestjes én borrels. Wat wij het tofste aan dit boek vinden? Dat ze met meer dan 17 soorten meel experimenteren en hier de lekkerste creaties uit voortkomen. Neem bijvoorbeeld onderstaand recept, gemaakt met bananenmeel! Daarnaast gebruiken ze geen witte bloem en geen toegevoegde suikers, dus kom maar op met die pannenkoeken!

Mocht je dus nog een cadeautje voor onder de boom zoeken, dit toffe boek is het perfecte presentje voor de foodies, health freaks én/of de pannenkoeken addicts en is hier verkrijgbaar.

Bereiding pannenkoektaart

  1. roer de havervlokken door de yoghurt en laat een halfuur weken op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het meel, bakpoeder, de baking soda, specerijen en zout in een kom en meng goed.
  3. Klop in een andere kom de eidooiers met de kokosmelk en voeg de dadelstroop toe.
  4. Schep de yoghurt met havervlokken bij het kokosmengsel en roer goed.
  5. Voeg het meelmengsel toe en klop alles tot een mooi beslag. Spatel het gedroogde fruit erdoor.
  6. Klop nu de eiwitten tot mooie pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  7. Schep het beslag in een grote ovenvaste pan en bak de pannenkoek 20 a 30 minuten in de oven, tot hij gaar en mooi bruin is.

Bereiding hangop

  1. Bekleed een zeef met een vochtige schone theedoek en hang de zeef in een kom.
  2. Schenk de yoghurt erin en laat een nacht uitlekken in de koelkast; het vocht mag de yoghurt niet raken.
  3. Serveer de hangop met de pannenkoekentaart op een grote schaal.

Probeer ook

Freshhh kerstkoekjes, gezond alternatief voor in de boom!

3 x overheerlijke carpaccio recepten voor de feestdagen!

Heerlijke pompoen soufflé met geitenkaas