Dit kip en mozzarella gerecht is ideaal voor na het sporten, vooral als je hard getraind hebt en wel wat extra proteïne kan gebruiken. Het is echter meer dan alleen een proteïnebommetje. Dit gerecht is tevens erg goed voor je immuunsysteem! De Spinazie is namelijk een rijke bron van antioxidant bètacaroteen en  de mozzarella bevat aardig wat ‘speciaal’ vet. Speciaal vet? Ja, het vet in deze kaas is namelijk de drager van bètacaroteen en daardoor is het een uitstekende ontstekingsremmer. Probeer dus maar snel deze Proteïnebommetjes (ze zijn ook nog eens makkelijk te maken!)


Bereiding kip en mozzarella uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Leg alle kipfilet op een bakplaat en schenk hier een beetje olijfolie overheen
  3. Maak de kip op smaak met zout en peper en zet ze dan voor 15 minuutjes in de oven
  4. Doe de spinazie in een zeef en giet er voorzichtig kokend water overheen tot ze geslonken zijn
  5. Laat de spinazie uitlekken en druk er daarna nog zoveel mogelijk water uit
  6. Haal dan na 15 minuten de plaat met kip uit de oven
  7. Smeer als eerst een laagje tapenade over de kip en leg er daarna een laagje spinazie en mozzarella op
  8. Maak af met wat zout en peper en stop ze weer in de oven voor 8 minuten
  9. Haal ze dan uit de oven en laat eventjes afkoelen

Tip: Serveer dit kip en mozzarella gerecht met een salade voor een lichte avond maaltijd


Lees ook:

Kruidige slarolletjes met kip, goed voor de gezondheid!

Koolhydraatarme kip en verse kruiden ei-wrap

Vegan kip nuggets?!