Wacht even, koude soep? We weten wat je wellicht zal denken, maar probeer er nog geen oordeel over te vellen totdat je het geprobeerd hebt. Koude soep is namelijk wat je dit jaar uit moet proberen op het gebied van eten. Deze no-cook komkommer meloen soep is ideaal als je toe bent aan wat nieuwe smaken én tegelijkertijd je lichaam even wilt verzadigen met vitaminen.
Deze soep zit boordevol rauwe groenten, waardoor het een echt vitaminebommetje is. Zeker in deze koude wintermaanden kunnen we zo’n gezonde maaltijd wel gebruiken. Bovendien is dit soepje binnen een hand omdraai klaar en dus perfect als lunch, diner en zelfs tussendoor. En het enige dat je nodig hebt, is een blender. Kan gezond eten nog makkelijker dan dit?
Bereidingswijze komkommer meloen soep
- Was de komkommers en hak ze in plakjes en doe deze in de blender. Verwijder het vruchtvlees van de schil van de honey dew meloen, snijdt deze in blokjes en voeg deze in de blender. Ook de peterselie kan je fijnsnijden en in de blender doen.
- Voeg nu de vinegar, limoensap, bruine suiker en zout en peper toe aan de inhoud van de blender.
- Zet de blender aan en blend totdat je een glad mengsel hebt: niet te waterig, maar ook niet de brokkelig.
- Verdeel de soep vervolgens over vier kommen en zet deze in de koelkast voor minstens een uur. De soep hoort immers koud te zijn.
- Haal de soep uit de koelkast, garneer elk bakje soep met wat waterkers en je komkommer meloen soep is klaar om uitgeserveerd te worden.
Eetsmakelijk!