De blaadjes zijn van de bomen, de mutsen worden weer uit de kast getrokken en de thermometer schommelt meer bij het getalletje nul dan tien: het is winter. Een onwijs koude periode, maar ook een seizoen waarin lekker eten centraal staat. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke vegan erwtensoep!


Bereidingswijze Vegan Erwtensoep:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg vervolgens de ui toe en fruit dit voor 5 minuten. Voeg daar de wortel en knolselderij aan toe.
  2. Roer dit regelmatig door op middelhoog vuur. Doe vervolgens de knoflook, venkelpoeder, laurierblaadjes, peterselie en eventueel peper en zout in de pan.
  3. Schep het mengsel om en voeg 1 liter gekookt water toe. Voeg alle spliterwten toe en breng dit al roerend aan de kook. Zet de deksel op de pan en laat het voor ongeveer 1 uur koken.
  4. Proef de soep na 1 uur. Je kunt de soep eventueel op smaak brengen met peper, zout of andere kruiden. Zodra de knolselderij en spliterwten goed gaar zijn gekookt, is je soep klaar. Als je de soep wat dunner wilt hebben, kun je nog wat gekookt water toevoegen.
  5. Haal tot slot de laurierblaadjes uit de soep en voeg de dille en kipstukjes toe. Eetsmakelijk!

Zie ook

Vegan Erwtensoep: ideaal winters recept!

Dit zijn de lekkerste winterse cocktails voor in het koude seizoen

Vegan Erwtensoep: ideaal winters recept!

Recept: healthy vegan kastanjeflappen met cranberrysaus

Vegan Erwtensoep: ideaal winters recept!

Recept: Plantaardige wellington met Portobello