Deze heerlijke lijnzaad crackers vol zaden en pitten maak je helemaal zelf. Het is niet moeilijk om te bereiden, maar er komt wel wat geduld bij kijken. De crackers moeten in totaal ongeveer 50 minuten in de oven. Net zolang totdat al het vocht er uit is en er een mooie krokante lijnzaad cracker overblijft.
Bereiding lijnzaad crackers
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 gram sesamzaad, 45 gram lijnzaad, 75 gram hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom.
- Verdeel vervolgens het mengsel over de bakplaten en strijk het met de bolle kant van de lepel handmatig uit.
- Bestrooi vervolgens de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad.
- Bak ongeveer 50 minuten in de oven. Snijd de cracker na 25 min in stukken en zet het terug in de oven.
- Haal de lijnzaad crackers na 50 minuten uit de oven en laat ze afkoelen
Tip: Je kunt het formaat van de cracker zelf bepalen. Doe dit halverwege de baktijd.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
Koolhydraat arme crackers met rozemarijn en Parmezaanse kaas!
Lekker voor de lunch! Vegan Lijnzaad-amandel crackers
Simpele vegan roomkaas en glutenvrije crackers