Sappige, dikke tomaten en heerlijke verse basilicum komen mooi samen in deze eenvoudige, frisse en levendige soep. Deze tomaat basilicum soep staat in slechts een kleine 10 minuten op je tafel. Btw: we hebben alleen maar glutenvrije producten gebruikt.


Bereiding tomaat basilicum soep

  1. Verhit een pan en voeg de olie eraan toe
  2. Voeg de uien en knoflook toe en kook dit ongeveer 1 minuutjes
  3. Voeg daarna de gehakte tomaten toe
  4. Roer een paar minuten lang door de tomaten heen tot ze helemaal fijn en zacht zijn
  5. Haal de tomaten puree van het vuur af en voeg de peper en zout eraan toe
  6. Voeg als laaste ook nog de basilicum toe
  7. Stop alles samen in de blender tot een mooi glad geheel
  8. Warm het nog even op en dan kan je het serveren

Lees ook:

Courgette soep met pompoen pitten

Gezond & goedkoop: Courgette soep met twist

Heerlijke wortel pastinaak soep van Life By Iris