Ooit van chimichanga’s gehoord? Bij dit typisch Mexicaanse gerecht worden tortilla’s gebakken en gevuld met verschillende vullingen. Dit kan bijvoorbeeld kip, groente en kruiden zijn. En weet je wat ze nóg lekkerder maakt? De chimichanga’s even gratineren in de oven met een laagje kaas. Loopt het water je al in de mond? Het perfecte recept voor op je cheat-day. Snel door naar het recept!


Bereidingswijze Mexicaanse chimichanga’s

  1. Verwarm eerst de oven voor op 225 graden.
  2. Verwarm 1 el olie in een pan en bak de stukjes kip totdat ze goudbruin zijn.
  3. Snijd dan de ui en de paprika fijn en giet de zwarte bonen af.
  4. Voeg vervolgens de gesneden ui, paprika, zwarte bonen en maïs toe aan de kipstukjes en laat sudderen tot alles gaar is. Voeg de Enchilada Seasoning Mix toe en roer door het mengsel.
  5. Vet een ovenschaal in met de rest van de olie.
  6. Breek dan het ei in een kommetje en klop los met een vork. Zet apart.
  7. Vul vervolgens elke tortilla met ongeveer 100 g van het kip-groentenmengsel en werk af met de geraspte kaas. Vouw de linker- en rechterzijde van de tortilla over de vulling en vervolgens de boven- en onderkant, zodat de vulling volledig bedekt is.
  8. Bestrijk het uiteinde van elke tortilla met het eimengsel en leg met de vouw naar beneden in een ovenschaal.
  9. Verdeel de rest van het eimengsel over de bovenkant van elke tortilla met een klein kwastje en bak in een oven van 225 graden gedurende ongeveer 10 minuten.

Vega tip: maak dit gerecht vegetarisch met plantaardige kipstukjes!

Zie ook

Mexicaanse chimichanga’s: gegratineerde tortilla’s met kip

Mexicaanse zoete aardappel taco's

Mexicaanse chimichanga’s: gegratineerde tortilla’s met kip

Gezonde Mexicaanse tortillapizza met veel groenten

Mexicaanse chimichanga’s: gegratineerde tortilla’s met kip

Mexicaanse quesadilla's met kip, simpel en snel bereid!