Zin in een hapje met wat meer spice tijdens je kerstdiner? Maak de avond dan wat pittiger door dit speciale Mexicaanse recept voor een garnalencocktail met avocado. Lees hier hoe je de ‘coctel de camarones’ maakt en je je gasten (en jezelf) omver blaast.
Garnalencocktails zijn de ideale hapjes om te serveren. Zeker tijdens een kerstdiner of kerstborrel is de garnalencocktail het feestelijke hapje van de avond. Met deze Mexicaanse twist maak je ‘m daarbij net even wat meer bijzonder. Ook fijn: de garnalencocktails zijn snel klaar en ook makkelijk te bereiden. Ideaal dus als je snel iets klaar wilt maken voor je gasten.
Bereidingswijze
- Snijd de ui, de komkommer, avocado, jalapeño en koriander in stukjes.
- Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie en bak de garnalen vervolgens op hoog vuur voor zo’n twee minuten.
- Snijd de helft van je gebakken garnalen in kleine stukjes. De andere helft laat je heel.
- Pak een grote kom en doe hier de gesneden groente en de gesneden garnalen in.
- Voeg hier vervolgens beetje bij beetje de tomaat, de hete saus en de koriander toe. Roer dit goed door elkaar totdat het een glad en vloeibaar mengsel is. Als het nog te dik is, kan je hier eventueel nog wat water aan toevoegen.
- Breng op smaak met een snufje zout.
- Doe het mengsel in cocktailglazen. Doe vervolgens aan de rand van het glas de ‘hele’ garnalen en besprenkel de cocktail met wat citroensap.
Eetsmakelijk!