Een Margarita is een traditionele cocktail. Maar gelukkig is er daarom ook gemakkelijk een twist aan te geven. Met deze oranje variant met bloedsinaasappel als basis, ben jij helemaal klaar voor het EK. Het is een vegan cocktail dus iedereen kan meeproosten bij een doelpunt of overwinning!

Bereidingswijze oranje cocktail

  1. Vul een kwart van een waterglas met bloedsinaasappelsap. Schenk dit over in een brede kom. Hier dip je straks je cocktailglas in dus zorg dat hij breed genoeg is.
  2. Meng in een andere kom de schil van de bloedsinaasappel en het suiker met elkaar.
  3. Dip de rand van je cocktailglas eerst in het sap en daarna in de mix van suiker en bloedsinaasappelschil. Zo is het randje van je glas al mooi versierd!
  4. Vul je cocktailglas helemaal met ijs.
  5. Doe 2 blokjes ijs, de bloedsinaasappelsap, tequila en limoensap in een cocktailshaker. Dan is het tijd om je shake-skills te laten zien. Het is de bedoeling dat het ijs in kleine stukjes breekt dus dit is meteen een goede workout.
  6. Schenk je mix vervolgens in je cocktailglas en top af met gemberbier. Proef zelf hoeveel gemberbier je aan je cocktail toe wil voegen. Als je de cocktail lekker pittig wil houden raden we je aan om een pittige gemberbier voor deze vegan cocktail te gebruiken. Houd je het liever zoet? Voeg dan een minimale hoeveelheid toe.
  7. Roer de cocktail nog een keer goed door zodat alles met elkaar vermengd is.
  8. Snijd een schijfje bloedsinaasappel af en snij heb tot de helft door. Zo past hij mooi op de rand van het glas!

Heb je geen cocktailshaker in huis? Dan kun je deze vegan cocktail nog steeds maken door alle ingrediënten in een flesje over te gieten en die vermengen. Doe daar een scheutje ijskoud water bij en je hebt een budget shaker!

Op zoek naar meer cocktail inspiratie? Check deze artikelen: