Soms is het goed om even te minderen. Dit geldt voor van alles, maar zeker voor alcohol. Alcoholvrije wijn is vaak niet zo smaakvol, een alcoholvrij biertje voelt een beetje nutteloos. Maar heb je wel eens aan een mocktail gedacht? Deze alcoholvrije cocktails kunnen net zo lekker zijn als de variant met alcohol. Een lekkere mocktail, ook wel virgin cocktail genoemd, hoeft helemaal niet flauw te smaken, zeker deze variant niet. De combinatie van cranberry en gingerbeer zorgt dat deze lekkere mocktail een rauw randje krijgt. Toch liever een borrel erbij? Dan is het een kwestie van 5 cl wodka toevoegen. 

Bereidingswijze

  1. Was de sinaasappel goed. Snijd de sinaasappel doormidden en gebruik een helft om de schil te raspen.
  2. Schep de twee eetlepels fijne kristalsuiker op een schoteltje. Meng de geraspte sinaasappelschil hier doorheen.
  3. Gebruik de helft van de sinaasappel waarvan je de schil hebt gebruik om te persen. Schenk deze sinaasappelsap in een kan.
  4. De andere helft van de sinaasappel snijd je in mooie gelijkmatige plakjes. Dit gebruik je straks voor de garnering.
  5. Maar de rand van het glas vochtig met een sinaasappelschijfje. Daarna dip je de vochtige rand in de combinatie van suiker en sinaasappelschil.
  6. Verdeel de sinaasappelschijfjes over de twee glazen en doe in ieder glas een takje munt.
  7. Voeg de gingerbeer en het cranberrysap toe aan de kan sinaasappelsap en meng goed door elkaar. Doe dit voorzichtig want in gingerbeer zit natuurlijk koolzuur.
  8. Vul de glazen met ijsblokjes en schenk daar het mengsel uit de kan overheen.
  9. Toch zin in een borrel? Voeg dan tot slot 5 cl wodka toe.

Geniet van deze lekkere mocktail zonder dat je iemand uit hoeft te leggen waarom je niet drinkt. Het zal niemand opvallen namelijk! Ben je op zoek naar een frisse mocktail? Dan is deze zomerse variant met limoen en kokos zeker iets voor jou! Of heb je toch zin in een borrel maar wil je niet cheaten? Wij hebben 3 heerlijke cocktails met weinig calorieën voor je op een rijtje gezet.