Bereiding Mexicaanse quesadilla’s
Soms heb je echt een craving naar een lekkere snack, of je wilt een lekker, vullend gerechtje op tafel zetten. In beide gevallen zijn deze Mexicaanse quesadilla’s de perfecte oplossing! Ze zijn ontzettend snel en makkelijk te bereiden. De kruiden spelen een belangrijke rol in dit gerecht, daarom heb je hier net wat meer van nodig, maar dan heb je wel een ontzettend lekker gerecht!
- Pak eerst een koekenpan en zet het vuur op een medium hitte. Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Kook deze goed door tot de ui zacht is geworden en een beetje gekarameliseerd is. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten
- Doe alle kruiden in de pan en en roer deze goed door. Voeg vervolgens de kip toe. Zorg dat wanneer je roert, de kruiden goed in de kip trekken
- Voeg nu de zwarte olijven toe, samen met de maiskorrels en wat water. Kook het water ongeveer 2 minuten en laat het daarna even staan
- Pak een medium pan en zet deze op het vuur. Voeg een theelepel aan olie toe. Plaats vervolgens een tortilla in de pan, strooi er een kwart van de kaas over. Leg vervolgens de helft van de kip op de tortilla, gevolgd door nog wat kaas. Leg nu een tweede tortilla bovenop en druk deze goed plat
- Kook voor een paar minuten tot de onderste tortilla een goud bruine kleur heeft gekregen. Draai de quesadilla’s om en doe hetzelfde aan de andere kant
- Wanneer de quesadilla klaar is, leg je deze op en bord. Een salade is trouwens heerlijk om bij dit gerecht te eten! Met de overgebleven ingrediënten kun je een tweede quesadilla maken
TIP: Je kunt ook makkelijk een vegetarische variant van dit gerecht bereiden! In plaats van kip, kun je ook gebruik maken van de jackfruit. Dit is bijna net hetzelfde als de kip in draadjes. Ook kun je meer op de kaas letten. De rest van het recept kan op dezelfde manier gevolgd worden.
Eet smakelijk!