Heerlijk toch, ontbijten met een eitje? Er zijn bijna ontelbaar veel manieren om een ei klaar te maken en een omelet is er daar één van. Met dit recept voor een omelet met spinazie en feta kan jouw dag niet meer stuk. 

Wat heb je nodig voor deze omelet?

Vroeg in de ochtend zit je natuurlijk helemaal niet te wachten op een ingewikkeld recept. Daarom heb je voor dit recept maar een paar dingen nodig:

  1. 1 handvol babyspinazie
  2. 2 of 3 grote eieren
  3. 40 gram feta (of geitenkaas)
  4. Verse gehakte bieslook als garnering is optioneel

Daarnaast heb je olie, boter en kruiden naar wens nodig, die je waarschijnlijk al wel in huis hebt.

Bereidingswijze

En dan is het tijd om je ontbijt te gaan maken. In totaal ben je maar een minuutje of tien bezig om dit recept klaar te maken.

  1. Verwarm een koekenpan om middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Doe de spinazie in de pan met wat zout en peper en roer tot de spinazie geslonken is. Doe de spinazie even op een bord.
  2. Breek de eieren in een schaaltje en klop ze los met een vork. Voeg zout, peper en eventueel kruiden naar keuze toe.
  3. Zet de pan terug op het vuur en laat een blokje boter smelten zodat de bodem goed bedekt is.
  4. Voeg de eieren toe aan de pan en zorg dat ze de hele bodem bedekken. Wacht tot de omelet stevig genoeg is en draai hem dan om.
  5. Leg op één helft van het de omelet de spinazie en feta en laat nog ongeveer 30 seconden bakken.
  6. Vouw de omelet dubbel en schuif hem op een bord. Garneer eventueel met bieslook.

En voilà! Je omelet is klaar om te eten. Helemaal lekker als je er een uitgebreid ontbijtje van maakt met nog wat broodjes en een goede kop koffie.