Taart is taart? Nee hoor, taart is zoveel meer. Zelf houd ik persoonlijk nog meer van hartige taart, dan van zoete taart. En hoe leuk is het dat je gewoon taart kunt eten tijdens het avondeten. Gezonde taart!

Bereiding hartige taart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maal in een keukenmachine de hazelnoten en havermout fijn. Voeg de eieren, de olijfolie en het zout toe en mix nog langer. Mix tot er een kleverige massa ontstaat
  3. Pak de massa en rol het tot een grote bol. Leg de bol op een vel bakpapier en rol het met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de vorm voor de quiche
  4. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed hem met het deeg. Druk de randen aan en bak voor 10 minuten in het midden van de oven
  5. Snijd intussen de broccoli in stukken en kook deze voor 5 minuten in een voorgekookte pan water. Giet het hierna af
  6. Doe de broccoli, avocado, peper en zout in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel
  7. Haal de quichevorm uit de oven en schep het broccoli mengsel erin. Bak de quiche nog voor 25 minuten in het midden van de oven. Houd de quiche goed in de gaten, elke oven is anders en je wilt niet dat hij verbrandt
  8. Halveer intussen de tomaatjes en doe deze in een andere ovenschaal. Zet naast de quiche in de oven en bak deze voor ongeveer 20 minuten. Haal ze hierna uit de oven en probeer ze uit de ovenschaal te halen, zonder dat het vocht mee komt
  9. Snijd de olijven in ringetjes en verdeel de tomaatjes en de olijven over de quiche, zodra je hem uit de oven hebt gehaald. Breng nogmaals op smaak met wat zout en bak dan nog 10 minuten

En dan is het nu tijd om te genieten!

Zie ook

Quiche met broccoli, tomaten en olijven

Heerlijke korstloze mini quiche met spinazie en feta

Quiche met broccoli, tomaten en olijven

Gezonde quiche met gerookte kip en prei