Wij zijn fan van ovengerechten. Niet alleen om het heel makkelijk is om iets gewoon 25 minuten in de oven te laten staan, maar ook omdat een lekkere warm ovengerecht perfect aansluit bij onze koude winterdagen. Het is toch ook wel een soort knus gevoel wat het met zich meebrengt. A la, deze quiche kan echt iedereen maken, super easy en je bent met 7 minuutjes voorbereiding, alweer klaar om de taartvorm in de oven te schuiven. Ideaal en een keer niet je standaard kip en rijst recept. Ook zeker iets om je familie mee te verrassen, als je eigenlijk niet zo’n keukenprins(es) bent.  Dus, wat moet je doen?

Bereiding quiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Zorg dat het deeg ontdooid is voordat je het gebruikt.
  3. Vet een taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg.
  4. Duw de zijkanten van het deeg goed aan
  5. Zorg dat de randen en bodem goed bedekt zijn.
  6. Was de prei en snijd deze in (niet te dikke) ringen.
  7. Verwarm een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en vak de prei +/- 5 minuten, terwijl de deze goed omschept.
  8. Pak een mengkom en klop de eieren met de ricotta los en meng er de magere kaas, gerookte kip, prei en wat peper en zout door.
  9. Schenk nu het ei-mengsel in de taartvorm.
  10. Zet de taartvorm 25 a 30 minuten in de oven tot je quiche goudbruin (en gaar) is.
  11. Voordat je hem serveert, laat hem nog even 5 a 10 minuten afkoelen.

tip: Je kunt de quiche ook vegetarisch, met je favoriete groenten óf juist met spekjes maken, bak deze voordat je ze mengt met de eieren dan wel eerst even knapperig!


Probeer ook:

Heerlijke korstloze mini quiche met spinazie en feta

Hartige mini quiches met broccoli en champignons

Hartige plaattaart met courgette, vleestomaten en feta