Heb jij vanavond ook zo een zin in lekkere sushi maar heb jij ook trek in zoete aardappel en avocado? Daar hebben wij een goede middenweg op gevonden. Maak deze quinoa sushi met zoete aardappel en avocado. Heel healthy maar zo lekker! De combinatie van de nootachtige quinoa met het zeewierblad is écht perfect. Naast deze perfecte combinatie kom je ook nog eens aan je dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Deze zitten namelijk in de veelzijdige avocado en zoete aardappel.
Het bereiden van deze gezonde sushi doe je zo
- Zo bereid je de zoete aardappel.
- Zo bereid je de avocado.
- Kook de drie kleuren quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de quinoa af en meng er 1,5 eetlepel rijstazijn doorheen. Eventueel kan je er nog 1 eetlepel sesamolie aan toevoegen.
Nu gaan we beginnen aan de sushi rollen
- Voordat je de ingrediënten gaat toevoegen aan de sushi rollen is het belangrijk dat je ze op de bovenstaande manieren hebt bereid. Op deze manier zijn ze recht en lang waardoor ze goed in de sushi rol passen.
- Leg het zeewierblad klaar op het sushimatje en zorg dat je het blad link of rechts van het midden neerlegt.
- Breng een dun laagje (0,5cm) quinoa aan over het gehele zeewierblad. Zorg ervoor dat je aan 1 lange zijde een halve cm ruimte overlaat. Deze moet gebruikt worden om de rol dicht te plakken.
- Leg de bereide ingrediënten, de zoete aardappel en avocado, over de brede zijde in het midden bovenop de quinoa.
- Maak de lange zijde waar je ruimte hebt overgelaten vochtig.
- Rol vervolgens met behulp van het geschikte sushimatje het zeewierblad op.
- Eenmaal opgerold kan je quinoa sushi rol in stukjes snijden.
TIP: Strooi er nog wat extra sesamzaadjes overheen.
Eet smakelijk!