Hmm dadelballetjes, wie is er niet dol op? Ze worden ook wel ‘bliss balls’ genoemd. Het leuke aan deze balletjes is dat je er eindeloos mee kan variëren én het een 100% ‘guilty free’ tussendoortjes is. Ze bevatten namelijk geen geraffineerde suikers en juist wel voedzame ingrediënten. Wel moet je aardig wat zelfcontrole hebben om niet alle balletjes in één keer op te eten. Echt waar, je blijft ervan smullen! Maar daar is een oplossing voor, want deze amandel dadel havermout balletjes kun je gemakkelijk in de vriezer bewaren! Dus maak een flinke voorraad, smul er alvast een paar op, bewaar er eventueel een aantal in de koelkast voor de dag erna en vries de rest gewoon in. Zo kun je eindeloos (totdat ze op zijn natuurlijk) genieten van je zelfgemaakte healthy bliss balls. Ze zijn namelijk in no-time ontdooit en je neemt ze op deze manier gemakkelijk ergens mee naartoe. Handig voor als je een gezond tussendoortje achter de hand wil hebben! Ideaal, ontzettend lekker én voedzaam. Daar houden we van, niet waar?!

Bereiding:

  1. Week de ontpitte dadels enkele minuten in kokend water en laat dit goed uitlekken.
  2. Doe de ontpitte dadels, havermout, noten, amandelboter en het water in de keukenmachine en laat dit een paar minuten draaien.
  3. Zorgt dat het mengsel goed plakt, maar niet te vochtig is. Je moet er met je handen namelijk balletjes van kunnen draaien (indien het mengsel te droog is kun je nog wat water toevoegen en indien het mengsel te nat is kun je nog wat havermout toevoegen en dan de keukenmachine opnieuw even laten draaien).
  4. Draai met je handen mooie balletjes van het mengsel en rol tenslotte een aantal balletjes door de cacaopoeder en een aantal balletjes door het amandelschaafsel.
  5. Laat de balletjes in de koelkast even een tijdje (een uurtje) goed hard worden en YUM daarna is het smullen geblazen!

Geniet ervan!

Liefs, Iris

(Volg Iris ook op Instagram!)