Ik denk we deze klassieker allemaal wel eens hebben gegeten tijdens het paasontbijt of het kerstdiner: de garnalencocktail. Nu vonden wij dat deze klassieker wel eens een opfrisser kon gebruiken, daarom hier een simpel recept voor een frisse garnalencocktail met granaatappel en limoen.
Bereiding frisse garnalencocktail met granaatappel en limoen
- Pak twee mooie cocktailglazen of gebruik een gewoon glas
- Verdeel de gemengde sla over de glazen en bestrooi met een snufje peper en zout
- Verdeel ook de garnalen over de glazen
- Maak naar wens onderstaande dressing en doe deze over de garnalen heen
- Snijd twee mooie schijfjes van de limoen af en maak een gleufje tot het midden. Nu kun je de schijfjes als het goed is leuk op het glad laten hangen
- Snijd de granaatappel in twee en haal de pitten er uit. Gebruik ongeveer 1/4 van de granaatappelpitjes per glas en strooi over de dressing heen
Bereiding van de dressing (optioneel)
- Pak een kom en doe hierin de olijfolie, het sap van de limoen, de natuurazijn, mosterd, ei, ketchup en het snufje zout
- Klop het gehele nu met een garde of een vork goed door elkaar
- Giet het naar wens over de garnalen heen
Tip: Garneer naar wens nog met een takje verse dille