Veel mensen zullen het niet heel vaak gebruiken, wellicht door een salade of in een Mexicaans gerecht: Maïs. Toch kun je er nog veel meer mee, zo kun je maïskolven heerlijk koken en roosteren of kun je van de korrels een overheerlijke maaltijdsoep klaarmaken. Dit recept betreft het laatste! Een heerlijk smeuïge maïssoep met aardappel en granaatappel, voor een volledige maaltijd! In de categorie vegan recepten lunch: smeuïge maïssoep met aardappel en granaatappel.
Benodigdheden smeuïge maïssoep
- Keukenmachine of staafmixer
Bereiding smeuïge maïssoep met aardappel en granaatappel
- Pak een snijplank en een scherp mesje. Begin met het snijden van alle groenten
- Snijd de krieltjes in kleine stukjes, snijd 1 krieltje in ongeveer 6 blokjes. Snijd nu de prei in ringen en was hem goed, er kan nogal wat zand aan de binnenkant van de prei zitten. Snijd als laatste de koriander fijn. Leg alle groenten aan de kant en ga verder met de volgende stap
- Pak een grote soeppan en doe hierin de zonnebloemolie
- Verhit de preiringen in deze pan en pers ook de knoflook hierboven uit. Bak het geheel voor 2 minuten
- Zet het vuur iets lager en voeg 750 gr Maïs, de plantaardige kookroom, het water (600 ml) en de bouillonblokjes toe
- Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten doorkoken wanneer het water kookt
- Neem nu de pan van het vuur en voeg de helft van de koriander toe. Pureer het geheel met de staafmixer of gebruik een keukenmachine
- Zet de pan terug op het vuur en voeg de krieltjes en de mosterd toe. Haal de takjes van de tijm en voeg ook dit toe. Verwarm 10 minuten op laag vuur, het hoeft niet meer te koken
- Ondertussen: Snijd de granaatappel in tweeën en verwijder de pitten. Doe deze in een kommetje en zet ze aan de kant
- Haal nu de soep van het vuur en voeg de granaatappel en de overige 50 gram maïs toe
- Nu kun je de soep uitserveren!
Eet smakelijk!
Lees ook